Melanie Middelkoop
Coaching met behulp van paarden voor persoonlijke ontwikkelingMijn naam is Melanie Middelkoop geboren op 3 juni 1988.  Op mijn 13e jaar kwam ik in aanraking met paarden, deze liefde is nooit meer weg gegaan. 

Vanaf het moment dat ik ben gaan werken begon het sparen voor mijn eigen paard. Dat werd Zwiep, ondertussen al 11 jaar mijn maatje. Helaas heeft zwiep veel pech met zijn lijf gehad en waren we vaak op zoek naar alternatieve manieren om samen lol te maken.

Toen ik zelf te veel hooi op mijn vork had genomen ben ik in aanraking gekomen met coachen. Ik vond het prettig om gecoacht te worden en heb er veel baat bij gehad. Maar het vele praten was niet helemaal mijn ding. Per toeval kwam ik bij iemand terecht die een opleiding aan het volgen was om te coachen met behulp van de paarden. Ik mocht een oefensessie bij haar doen. Dit heeft voor mij veel veranderd. De manier van coachen door te ervaren met  paarden ,het beperkte praten en toch tot zoveel inzichten komen, dat was wat mij enorm aansprak .Het gevolg hier van was dat ik het jaar daarop de opleiding Equine Assested Coaching aan de Keulseweg ben begonnen. Deze opleiding heb ik in december 2018 met succes afgerond.

Met mijn bedrijf 'Door Paardenogen' vorm ik samen met de paarden een team. Ik wil mensen helpen om ze meer inzichten mee te geven waardoor ze, net als ik destijd, weer een stap verder kunnen komen in hun eigen ontwikkeling.

 

Dit zijn mijn (paarden)collega's, twee grote vrienden: Zwiep (links) en Dudley (rechts)

Zwiep is een ruin van 15 jaar oud, Hij is erg duidelijk in wat hij wel en niet wil. Hij is ontzettend lief, maar wil graag met respect behandeld worden.  Zoals eerder beschreven is Zwiep al vanaf zijn 4e jaar bij mij. 

Dudley is een vrolijke ruin van 10 jaar oud. Hij is altijd in voor een dolletje, een echte grappenmaker. Geduld is niet zijn sterkste kant. maar hij is altijd bereid om met je aan de slag te gaan.

Beide paarden zijn ongeveer 1,70 hoog. Mocht je deze paarden een maatje te groot vinden, dan heb ik eventueel ook de beschikking over pony's.